10 اردیبهشت 1403

مسئول واحد:

مهندس زهرا قریب مطلق- کارشناس تغذیه

واحد تغذیه و رژیم درمانی

با توجه به تاثیر غذا و تغذیه برسلامت انسان و توانایی آن در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای متابولیک،کمک به درمان یا کاهش آثار و عوارض بیماری ها وظیفه برنامه ریزی واقدامات لازم برای بهبود وضع تغذیه در جهت پیشگیری ازابتلا به بیماری یا درمان قطعی یا کاهش عوارض بیماری در افراد بیمار ، شناسائی گروههای درمعرض خطر، ارتقاء سطح دانش عمومی،آموزش گروه های خاص، مشارکت در نظارت بر مواد غذایی وغیره به واحد تغذیه سپرده شد ه است .

شرح وظایف :

۱- بررسی وضعیت رشد کودکان زیر ۲ سال از نظراختلالات رشدی (کندی+ توقف رشد+افت رشد) و میزان دریافت و مصرف مکمل ها .

۲- ارتقاء سطح دانش تغذیه جامعه با آموزش کتابچه های تغذیه به رابطان ، مربیان ، دانش آموزان ، زنان باردار ، زنان شیرده ،سالمندان و ....

۳- بررسی وضعیت رشد کودکان زیر ۶ سال و پیگیری اختلالات در رشد مانند (کندی+ توقف رشد+افت رشد) و نیز آموزش تغذیه به مربیان مهد کودک و رابطان بهداشتی و ادارات

۴- آموزش پزشکان خانواده و همکاران بهداشتی در زمینه تغذیه

۵- همکاری با بهداشت مدارس در جهت طرح آهن یاری دختران دبیرستانی و شیر مدارس

۶- بررسی BMI دانش آموزان دختر و پسر

۷-اجرای برنامه پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید

۸- آهن یاری گروههای درمعرض خطر کم خونی فقر آهن (زنان باردار ، کودکان زیر ۲ سال و دختران نوجوان)

۹- بررسی دسترسی فیزیکی مناطق مختلف شهرستان به گروههای اصلی مواد غذایی به منظور افزایش دسترسی فیزیکی مردم به مواد غذایی

۱۰-بهبود وضعیت تغذیه دانش آموزانی که در تغذیه مدارس قرار دارند و کودکان زیر ۶ سال دریافتکننده مکمل ها و کودکان مهدروستاها که در طرح دریافت یک وعده غذای گرم قرار دارند

۱۱- ارائه مشاوره رژیمی به بیماران متابولیک مانند (بیماری های قلبی _ عروقی ،بیماران دیابتی و،بیماران فشار خونی ) و نیز افراد در معرض خطر مانند کودکان دچار اختلال در رشد ، زنان بارداریکه وزن گیری مطلوب ندارند ، افراد چاق و ....

۱۲- بهبود وضع مراکز تهیه و طبخ غذا با ارتقاء سطح دانش افراد مرتبط با این مراکز و نیز عامه مردم با ارتقاء دانش تغذیه ای در شناخت و انتخاب یک غذای سالم و مناسب

۱۳- ارتقاء سطح دانش نانوایان در نحوه انبار آردهای غنی شده با آهن و تهیه خمیر و طبخ نان با این آردهای غنی شده