10 اردیبهشت 1403

 واحد:
 
 
 
 
صغرا خسروانیان
 

تعاریف : 

اختلالات شدید روانی: اختلالات شدید روانی حالت غیر طبیعی در رفتار ، گفتار و ظاهر بیمار است که گروهی از مردم به آن جنون می گویند اختلال شدید روانی بیشتر در افراد بالای ۱۵ سال دیده می شود و دلیل آن بیماری و اختلال در کارکرد مغزی است اکثر این بیماران نمی دانند که بیمارند بنابراین به پزشک مراجعه نمی کنند و توصیه های درمانی را هم نمی پذیرند .

اختلالات خفیف روانی :اختلالات خفیف روانی اختلالاتی که به زبان مردم عادی ناراحتی عصبی یا ناراحتی اعصاب گفته می شود این بیماران نشانه هایی مانند اضطراب و بیقراری ، بی اشتهایی ، افسردگی ، وسواس و عصبانیت ، پرخاشگری و دردهای پراکنده بدنی بدون وجود بیماری جسمی دارند این نشانه ها ماهها و سالها ادامه داشته گاه با کاهش یا افزایش مشکلات روزمره و فشارهای خانوادگی و اجتماعی کاهش یا افزایش یابند .

عقب ماندگی ذهنی :یک بیماری مغزی است که سن عقلی روانی فرد از سن تقویمی او عقب مانده و کمتر است. در این بیماری ممکن است کودکی ۱۰ سال سن داشته باشد یعنی سن تقویمی او ۱۰ سال باشد و لی از نظر عقلی و روانی مانند کودک ۵ ساله باشد . علائم این بیماری از دوران نوزادی و پس از کودکی ظهور می نماید و علت آن آسیب رسیدن به مغز کودک در دوران جنینی به علل مختلف از جمله بیماریهای ارثی و مادر زادی و عوارض حین زایمان و پس از تولد و در دوران کودکی به علل بیماریهاو صدمات مختلف ممکن است ایجاد گردد.

تعریف صرع :صرع یک حالت تکراری حمله تشنج است که مردم به آن حمله یا غش می گویند . صرع به دلیل اختلال در کار سلولهای مغزی بروز می کند و اگر حملات تشنجی درمان نشوند ممکن است با هر حمله سلولهای بیشتری در مغز از بین برود و صرع تا پایان عمر ادامه داشته باشد .

انواع مختلفی از صرع وجود دارد که برای مثال در هنگام صرع بزرگ بیمار صرعی به زمین می افتد، بیهوش می شود ، حرکات تشنجی تکراری و غیر ارادی در دستها و پاها پیدا می کند . گاه بی اختیاری ادرار پیدا می کند و کف در دهانش جمع شده و صورتش کبود می شود . این حمله حدود ۵ دقیقه طول می کشد ، به دنبال آن بیمار به تدریج به هوش می آید، حالت خواب آلودگی ، گیجی و کوفتگی پیدا می کند و گاه زبان و بدنش خراشیده و زخمی می شود .

 

مسئول واحد: صغرا خسروانیان

شرح وظایف واحد سلامت روان

شناسایی محیط جغرافیایی محل خدمت

شناسایی جمعیت تحت پوشش ازنظر تعداد نفرات به تفکیک سن وجنس

اموزش مهارت های فرزندپروری

اموزش های مهارت های زندگی

اموزش های خودمراقبتی درحوزه سلامت روانی اجتماعی واعتیاد

غربالگری تکمیلی در سو مصرف مواد مداخله مختصر وپیگیری

خدمات روانی اجتماعی دردرمان سومصرف کنندگان مواد

اموزش های روانشناختی کاهش اسیب اعتیاد

اموزشهای روانشناختی به بیماران مبتلابه اختلالات روانپزشکی(غیرسایکوز)

اموزش گروهی خانواده بیماران مبتلابه اختلالات سایکوتیک

اموزش گروهی بیماران مبتلابه اختلالات سایکوتیک

ویزیت درمنزل مبتلابه اختلالات سایکوتیک

پیشگیری ازخودکشی

پیشگیری ازخودکشی مجدد

مشاوره های عمومی

غربالگری تکمیلی سلامت اجتماعی

ارائه حمایت های روانی اجتماعی به بزرگسالانن

ارائه حمایت های روانی اجتماعی به کودکان

مداخلات جامعه محور درر مدیریت عوامل خطرسلامت اجتماعی