اهمیت مصرف صبحانه در کودکان در راستای اهداف برنامه ایران اکو (پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی درکودکان)
مهم ترین وعده غذایی برای کودکان وعده صبحانه است. عدم مصرف صبحانه میتواند خطر ابتلا به چاقی را در کودکان افزایش دهد. این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین میشود. این هورمون باعث میشود که سلولهای چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.افرادی که صبحانه میخورند کمتر در معرض نوسانات وزن قرار میگیرند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن صبحانه شود احساس گرسنگی بیشتر خواهد شد.حذف اولین وعده غذایی باعث میشود که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی شروع شود.
اهمیت مصرف صبحانه در کودکان در راستای اهداف برنامه ایران اکو
(پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی درکودکان) (Ending childhood obesity)
مهم ترین وعده غذایی برای کودکان وعده صبحانه است. عدم مصرف صبحانه میتواند خطر ابتلا به چاقی را در کودکان افزایش دهد. این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین میشود. این هورمون باعث میشود که سلولهای چربی، اسیدهای چرب بیشتری ذخیره کند.افرادی که صبحانه میخورند کمتر در معرض نوسانات وزن قرار میگیرند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن صبحانه شود احساس گرسنگی بیشتر خواهد شد.حذف اولین وعده غذایی باعث میشود که خیلی زود احساس خستگی و کج خلقی شروع شود.
نخوردن صبحانه خطر ابتلا به کاهش قند خون را افزایش میدهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، ، سریع شدن ضربان قلب، است و یکی از دلایل ضعف و احساس گرسنگی مداوم است.
کودکانی که صبحانه نمیخورند به میزان کافی عناصر ضروری مانند آهن، کلسیم، منیزیم و پروتئین را دریافت نمیکنند، لذا در طول روز احساس خستگی بیشتری کرده و نمیتوانند به درستی تمرکز داشته باشند و بهره هوشی پایینتری دارند. در برنامه کودکان بایدروزانه از صبحانه سالم با ارزش غذایی مناسب مانند نان سبوس دار و پنیر کم چرب و گردو، خیار و گوجه فرنگی و شیرپاستوریزه کم چرب استفاده شود
صبحانه صرف نظر از سن افراد همچون کلید روشن کننده متابولیسم بدن عمل میکند و به سوخت و ساز کالری در طول روز کمک میکند.
زمانیکه روز بدون صبحانه آغاز میشود معده به مغز پیام می فرستد و از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدن شکل گرفته و باقی میماند.
زهرا قریب مطلق-کارشناس تغذیه و رژیم درمانی منطقه بهداشت و درمان مشهدمرغاب(قادرآباد)
برگرفته از راهکارهای دفتربهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت
نظر دهید