01 آذر 1403

  • 1401/08/01
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

به مناسبت روز جهانی غذا مهر 1401

اهمیت مصرف نان سبوس دار

 

نان درصد قابل توجهی از پروتئین و انرژی موردنیاز بدن را تامین می کند و در صورت تولید نان مطلوب، بخش مهمی از عناصر معدنی و ویتامین های موردنیاز روزانه مانند کلسیم، آهن، ویتامین های گروه Bو بخشی از ویتامین E، منیزیم، آهن، روی، سلنیوم، مس و منگنز را تامین می کند، از این رو اثر آن بر ارتقا و یا کاهش سلامت جامعه بسیار گسترده است.

نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالای آن و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن ارزش چندانی ندارد، نان هایی که از آرد کامل تهیه می شوند مانند نان سنگک و نان جو از کامل ترین نان ها هستند، اما متاسفانه مردم غلات کامل را کمتر و غلات سفید و تصفیه شده را بیشتر مصرف می کنند.

از دیگر فواید مصرف نان های سبوس دار به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبر بالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع دو می باشد.

فردی که نان های سبوس دار مصرف می کند، به دلیل اینکه این نوع نان قندخون را آهسته تر از نان های سفید بالا می برد، دیرتر احساس گرسنگی می کند و این عامل می تواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماری های قلبی عروقی مؤثر باشد.

فرایند تخمیر در نان سبوس دار به دلیل وجود ماده ای به نام «فیتات» در سبوس بسیار مهم است، توجه داشته باشیم که از نان های سبوس دار که با استفاده از خمیرمایه تخمیر شده اند، استفاده کنیم، خمیر مایه باعث می شود فیتات در اثر آنزیم های موجود در آن تجزیه شده و جذب املاح افزایش یابد.

ارزش تغذیه ای نان های تهیه شده با استفاده از خمیر مایه که به صورت طبیعی تخمیر می شوند بالاتر است و قابلیت هضم خوب، ضایعات و دورریزی کمتر از نان های تهیه شده با جوش شیرین، عطر و بوی مطبوع تر و ماندگاری بهتر از دیگر مزایای این نوع نان می باشد.

در مقابل نان حاصل از خمیرهایی که تخمیر نمی شوند و یا با جوش شیرین تخمیر می شوند، به صورت فطیر و خمیر به دست مصرف کننده می رسد، هضم دشوارتری دارند و به دلیل سبوسی که تخمیر نشده جذب املاح معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم را کاهش می دهد.

برای کمک به سلامتی، نان سبوس دار که نان سلامت بخش است را وارد سفره های غذایی خود کنیم.

 
 
 
  • گروه خبری : آخرین اخبار,پیام سلامت
  • کد خبری : 68229
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید