24مهر (16 اکتبر) روز جهانی غذا با شعار" تولیدبهتر،تغذیه بهتر،محیط بهتر و زندگی بهتر" می باشد.
امنیت غذایی، دسترسی فیزیکی و اقتصادی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی ، سالم و مغذی است. اولین چالش عمده غذایی در جهان افزایش گرسنگی در سطح جهان به خصوص در شرایط اپیدمی کرونا و تبعات اقتصادی آن است.
24مهر (16 اکتبر) روز جهانی غذا با
شعار" تولیدبهتر،تغذیه
بهتر،محیط بهتر و زندگی بهتر" می باشد.
امنیت غذایی، دسترسی فیزیکی و اقتصادی همه مردم در تمام اوقات به
غذای کافی ، سالم و مغذی است.
اولین چالش
عمده غذایی در جهان افزایش گرسنگی در سطح جهان به خصوص در شرایط اپیدمی کرونا
و تبعات اقتصادی آن است.
دومین چالش
عمده غذایی در جهان ، عدم وجود تعادل در رژیم غذایی روزانه افراد (سوء تغذیه) است.اشکال سوء
تغذیه از تغذیه ناکافی و کمبود ریز مغذی ها گرفته تا اضافه وزن و چاقی (کم خوری و
بیش خوری) می باشد.
علارغم دریافت
کافی یا بیش از حد انرژی ازغذا، دریافت ریز مغذی ها ممکن است ناکافی باشد ( اهمیت
دریافت حد مجاز از همه گروه های غذایی در طی روز)
طبخ صحیح (پرهیز از سرخ کردن گوشتها، ماهی و سبزیجات، پختن
با آب فراوان سبزجات و ...) نگهداری صحیح (نگهداری سبزیجات در یخچال به صورت خرد نشده و غیر
روباز، پرهیز از انجماد زدایی و انجماد مکرر مواد غذایی و..) سبب حفظ مواد
مغذی و کاهش اتلاف آنها میشود.
سومین چالش
عمده غذایی در جهان، نابودی محیط زیست و طبیعت و اسراف منابع غذایی
میباشد
هر ساله 1.3
میلیارد تن مواد غذایی معادل غذای 2 میلیارد نفر در سال یا 1/3 کل مواد غذایی
تولید شده تبدیل به ضایعات میشود.
اصلاح الگوی
مصرف از ارکان کلیدی دستیابی به امنیت غذایی است.
کاهش ضایعات( نگهداری و طبخ صحیح مواد غذایی) و انتخاب های صحیح غذایی (خرید مواد غذایی مفید به جای خوراکی های فاقد ارزش
غذایی و جانشین های غذایی در دسترس تر و ارزان تر مانند حبوبات
و بلغور ها، جوانه های تهیه شده خانگی، عصاره های اسکلت گوشت و مرغ) و ترکیب مواد غذایی جهت افزایش خواص پروتینی و ریز
مغذی ها ( ترکیب غلات و حبوبات، غلات و لبنیات و ..) از راهکارهای داشتن تغذیه سالم و تامین امنیت غذایی خصوصا در شرایط دسترسی ناکافی دوران اپیدمی کرونا و
پیشگیری و کنترل این بیماری است.
واحد بهبود تغذیه جامعه منطقه قادرآباد
نظر دهید