11 آبان 1403

  • 1399/10/25
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

یازدهمین بسیج ملی تغذیه-15تا30 دی ماه1399 تغذیه سالم برای پیشگیری از کرونا

رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحران هایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهمترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود.

 

 
 
رعایت الگوی غذایی سالم در شرایط عادی لازمه برخورداری از سلامت است، ولی در بحران هایی مانند کرونا، تبعیت از یک الگوی تغذیه ای سالم یکی از مهمترین و اساسی ترین عوامل در تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت محسوب می شود. افراد مبتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله بیمارهای قلبی- عروقی، کبدی، پرفشاری خون، دیابت، آسم و مشکلات تنفسی، بیماران سرطانی و مبتلایان به اضافه وزن و چاقی، بیشتر مستعد ابتلا به کرونا هستند.

خانه نشینی اجباری این روزهای کرونایی، خود یکی از عواملی است که مصرف تنقلات و فست فود ها را افزایش داده است . مواد غذایی که پرنمک ، شیرین و پر چرب هستند ،زمینه ساز اضافه وزن و چاقی و به تبع آن افزایش احتمال ابتلا به کرونا ، دیابت ، پر فشاری خون، چربی خون بالا و مرگ ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد.. بنابراین در این دوران باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم.

توصیه های کلیدی در دوران همه گیری کرونا:

ü از مواد غذایی کم چرب، کم نمک و با قند کمتر استفاده کنید.

ü به جای استفاده از نوشابه و نوشیدنی های شیرین، از دوغ یا ماءالشعیرهای بدون قند در وعده های غذایی استفاده کنید.

ü مصرف سس مایونز را محدود کنید و سالاد خود را با چاشنی هایی همچون انواع سرکه، آبغوره، آبلیمو، آب نارنج و سبزیجات معطر میل کنید.

ü تا جایی که ممکن است، روزانه ماست و شیر و پنیر کم چرب مصرف کنید.

ü مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا، سوسیس و کالباس و غذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی هستند را محدود کنید تا احتمال ابتلای شما به کرونا کمتر شود.

ü در دوران قرنطینه به جای مصرف تنقلات چرب و پر نمک (مانند آجیل و تخمه های نمکی) ، چیپس ، انواع پفک ، و مواد شیرین (مانند انواع شیرینی و بیسکویت و نوشیدنی های شیرین شده با قند)، از انواع میوه ها استفاده کنید.

ü انواع نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی، آب نبات، شکلات، نوشیدنی های شیرین مثل شربت ها، انواع مربا و انواع شیرینی های خشک و تر حاوی مقادیرزیادی مواد قندی هستند. مصرف زیاد مواد قندی هم موجب تحریک و تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود . در مصرف آنها افراط نکنید.

ü در حین خرید، به نشانگر های رنگی تغذیه ای مواد غذایی توجه کنید، چرا که به شما می گویند که در محصول مربوطه چقدر سدیم )نمک(، قند و چربی وجود دارد.

ü احتمال ابتلای افراد چاق به کرونا بیش از دیگر افراد است، مراقب وزنتان باشید.

ü احتمال زنده ماندن افراد چاقی که مبتلا به کرونا می شوند پایین است پس به فکر کاهش وزن باشید.

ü چاقی = افزایش احتمال ابتلا به کرونا = خداحافظی با زندگی

ü حتی الامکان از بیرون غذا تهیه نکنید و سعی کنید در خانه غذا درست کنید.

ü مواد غذایی خریداری شده را به شیوه سالم آماده و مصرف نمایید. از روش های بخار پز یا آبپز کردن بجای سرخ کردن استفاده نمایید. در صورت تمایل به سرخ کردن ، با مقدار کمی روغن به مدت کوتاه تفت بدهید.

ü نمکدان را از سفره های خود حذف کنید. از چاشنی های دیگر برای مزه دار شدن غذا استفاده کنید.

ü مصرف فست فودها مثل انواع پیتزا ، سوسیس وکالباس وغذاهای کنسروی که حاوی سدیم و نمک زیادی است را محدود کنید.

ü بیشتر از 5 گرم نمک در روز ( معادل یک قاشق چایخوری ) مصرف نکنید. دقت کنید که این مقدار نمک باید از همه مواد غذایی که در طول روز می خورید تامین شود.

ü به نمک پنهان در مواد غذایی توجه کنید. انواع کنسروها ، فست فودها ، آجیل و تنقلات ، شور ها و ترشی ها حاوی مقدار زیادی نمک هستند

ü ادویه جات را جایگزین نمکدان کنید.

ü کل نمک مصرفی روزانه باید کمتر از 5 گرم یعنی کمتر از یک قاشق چایخوری باشد.این مقدار شامل نمکی که بطورطبیعی در غذاها وجود دارد نیز می شود.

ü برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزی های تازه، سیر، لیموترش، آب نارنج،آویشن، شوید و ... استفاده کنیم.

ü اگر عادت مصرف به پنیر های سنتی دارید قبل از مصرف حتما 24 ساعت قبل در آب بگذارید تا مقدار نمک آن کاهش یابد.

ü پوست مرغ و چربی های گوشت و مرغ را جدا کنید.

ü سعی کنید کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنید..

ü برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

ü در صورت تمایل به سرخ کردن، ماده غذایی را با کمی روغن و حرارت کم تفت بدهید.

ü از حرارت دادن زیاد روغن ها و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری کنید.

ü روغن های مایع را دور از نور و حرارت نگهداری کنید.

ü برای پخت غذا بهتر است از روغن های مخصوص پخت و پز مثل آفتابگردان ، ذرت ، سویا یا کلزا استفاده کنید.

ü از خرید و مصرف روغنهایی که به صورت سنتی تهیه می شوند مثل روغنهای کنجد که با روش پرس سرد در معرض دید افراد تهیه می شود خودداری کنید و در صورت تمایل به مصرف روغن کنجد از روغن ارده کنجد صنعتی استفاده کنید.

ü مصرف کره، سرشیر، خامه و سس مایونز را محدود کرده و به جای آن با استفاده از ماست، آبلیمو، کمی روغن زیتون سس سالاد تهیه کنیم .

زهرا قریب مطلق-کارشناس تغذیه منطقه بهداشت و درمان مشهدمرغاب(قادراباد)

  • گروه خبری : آخرین اخبار,پیام سلامت,اخبار واحدها
  • کد خبری : 35715
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید