01 آذر 1403

  • 1402/11/10
  • - تعداد بازدید: 85
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پویش ملی تغذیه سالم بهمن ماه 1402

نمک یددار

نمک ترکیب سدیم و کلر ،یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. نمک به مقدار حدود 3-5 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری)مورد نیاز است.(یک قاشق چای خوری نمک حدود 2300 میلی گرم سدیم در خود دارد.)..........

مصرف نمک ید دار تصفیه شده

نمک ترکیب سدیم و کلر ،یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. نمک به مقدار حدود 3-5 گرم در روز (نصف قاشق مرباخوری)مورد نیاز است.(یک قاشق چای خوری نمک حدود 2300 میلی گرم سدیم در خود دارد.)

انواع نمک

نمک دریا

سنگ نمک

 نمک صورتی هیمالیا

نمک ید دار تصفیه شده

باورهای نادرست در مورد نمک

نمک دریا باعث کاهش فشار خون می شود.

نمک کوه از نوع تصفیه شده بهتر است.

برای سفید کردن نمک از شوینده ها استفاده میشود

مصرف نمک ید دار باعث شیوع بیماری های تیروئیدی در سالهای اخیر شده است.

توصیه ها

•نمک در انتهای طبخ  به غذا اضافه شود.

تنها نمک قابل استفاده نمک تصفیه شده یددار می باشد.

نمک در ظرف دربسته و به دور از نور خورشید نگهداری شود

به غذای کودک زیر 1 سال نمک اضافه نشود

 •شوید، لیمو، نارنج و سایر طعم دهنده ها

سوپ های آماده، سس، کنسرو ها نمک زیادی دارند

حذف نمکدان سر سفره

 

 

 

 

 

 

 

 

اهمیت مصرف لبنیات:

 

طی دهه اخیر مصرف لبنیات در خانوارهای ایرانی روند کاهشی داشته است:حدود 164 گرم در روز. پیشنهادهای"سبدغذایی مطلوب برای جامعه ایرانی" مبنی بر مصرف روزانه 250 گرم لبنیات  می باشد.

 

معرفی گروه شیر و لبنیات:

این گروه شامل شیر، ماست، پنیر، دوغ، کشک و بستنی ساده است.

به طور کلی مصرف ۲ تا ۳ واحد از أنواع لبنیات در روز توصیه می شود.

 هر واحد از این گروه برابر با ۱ لیوان شیر (۲۴۰ میلی لیتر)،‌ ۱ لیوان ماست،‌ ۱قالب پنیر(۴۵ گرم)،‌  ۲ تا ۳ لیوان دوغ ، یک چهارم لیوان کشک غلیظ و  نصف لیوان بستنی ساده است.

مواد غذایی مانند سرشیر، خامه، کره و پنیرخامه ای جزء گروه چربی ها هستند و در این گروه قرار نمی گیرند

ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا،  ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ. ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان­ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ­ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ

فواید مصرف لبنیات :

استحکام استخوان و انقباض عضلات

بهبود کیفیت خواب

پیشگیری از سرطان ها

جلوگیری از پیشرفت پوکی استخوان

کاهش خطر ابتال به دیابت نوع 2

باور های نادرست

نگهدارنده محصولات لبنی پاستوریزه مضر است.

سردی ماست و دوغ و احتمال سکته

لبنیات با گوشت ممنوع است

عدم استفاده از سایرگروه لبنیات به دلیل حساسیت به شیر

استفاده از بادام یا پودر سنجد به جای شیر

توصیه ها

روزانه 2-3 واحد لبنیات از منابع مختلف در وعده اصلی یا میان وعده ها

محصولات لبنی پاستوریزه بهترین انتخاب

لبنیات کم چرب ارزش غذایی بهتری دارند

در صورت عدم تحمل الکتوز از سایر منابع لبنی جای شیر ستفاده کنید

در صورت استفاده از شیر محلی باید چند دقیه شیر در دمای جوش بماند

 

واحدبهبود تغذیه منطقه بهداشت و درمان قادراباد

  • گروه خبری : گروه های مطالب,آخرین اخبار,اطلاعیه ها,پیام سلامت,اخبار واحدها
  • کد خبری : 94028
کلیدواژه